Komentara: 0
Pregleda: 2184
Video
Foto

Proslavljeni sportisti promovisali olimpijske vrednosti u OŠ "Sveti Sava"

14.05.2024. u 09:04h
Izvor: Subotica.com
U Osnovnoj školi "Sveti Sava" juče je upriličen "Olimpijski dan" u okviru kog su subotički olimpijci Davor Štefanek i Eleonora Vild đacima prenosili svoja iskustva, ali i promovisali vrednosti koje deca usvajaju baveći se sportom.
Proslavljeni sportisti promovisali olimpijske vrednosti u OŠ "Sveti Sava"

Zlatni Davor Štefanek juče je strpljivo odgovarao na pitanja mladih sugrađana o tome kakva je atmosfera na Olimpijskim igrama, kakav je odnos protivnika i, na kraju, kakav je osećaj staviti najsjajniju medalju oko vrata i slušati nacionalnu himnu. Tom prilikom, naš proslavljeni rvač je podvukao da su upornost, rad i poštovanje najznačajnija "odličja" koja se stiču kroz sport.

- Moja poruka svoj deci je da veruju u svoje snove, da predano rade na tome da se oni ostvare, ali da na tom putu ka cilju nikada ne zaborave da poštuju druge koji takođe slede svoje snove, naročito je važno ukazati poštovanje protivnicima - podvukao je Štefanek - Rad na sebi možda neće rezultirati olimpijskim ili svetskim zlatom, ali će od svakog čoveka napraviti bolju osobu, što je još važnije od odličja. Svima nama je cilj da ova deca stasaju u dobre i kvalitetne ljude.

Proslavljeni sportisti promovisali olimpijske vrednosti u OŠ "Sveti Sava"Nekadašnja košarkašica Eleonora Vild, koja se svojevremeno takođe okitila olimpijskom medaljom, promovisala je juče prijateljstvo, timski rad i ferplej, koji su sastavni deo svakog sporta.

- Osim što promovišemo olimpijske i sportske vrednosti naš zadatak je i da usmerimo decu ka sportu koji doprinosi njhovom odrastanju u dobre i zdrave ljude. Pokušala sam i da im približim kolika je čast biti u sastavu reprezentacije i imati priliku da predstavljaš svoju zemlju i sebe na najvećim sportskim takmičenjima - navodi Vild.

Proslavljeni sportisti promovisali olimpijske vrednosti u OŠ "Sveti Sava"

Mlada atletičarka, inače učenica OŠ "Sveti Sava", Dajana Bašić Palković sanja da jednoga dana učestvuje na olimpijadi. 

Na Olimpijskom danu u mojoj školi sam nosila baklju kao simbol ovog takmičenja. Treniram atletiku već 11 godina i trenutno sam državni prvak na 800 metara, a cilj mi je da jednoga dana odem na olimpijadu - veli Dajana - Sportisti su hrabri, vredni i uporni ljudi, te kao takvi zaslužuju svako poštovanje.

Proslavljeni sportisti promovisali olimpijske vrednosti u OŠ "Sveti Sava"Inače, "Olimpijski dan" u ovoj školi realizovan je u sklopu projekta Olimpijskog komiteta i Ministarstva prosvete pod nazivom "Promocija olimpijskih vrednosti: poštovanje, prijateljstvo i izuzetnost".

Mi smo jedna od 64 škole koje učestvuju u ovom projektu, a jedina sa teritorije Subotice. Projekat se realizuje prvenstveno među đacima 6. i 7. razreda sa ciljem promocije olimpizma i olimpijskih vrednosti. Vrednosti poput prijateljstva, poštovanja i izuzetnosti promovisali smo u proteklih mesec i po dana u okviru redovne nastave. Olimpijski dan rezervisan je za sportske aktivnosti, a deca su se takmičila u atletici, fudbalu i odbojci - objašnjava Miroslav Cicmil, direktor OŠ "Sveti Sava".

Izvor: Subotica.com
Promocija olimpijskih vrednosti Promocija olimpijskih vrednosti Promocija olimpijskih vrednosti Promocija olimpijskih vrednosti Promocija olimpijskih vrednosti Promocija olimpijskih vrednosti Promocija olimpijskih vrednosti Promocija olimpijskih vrednosti
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 nedelje i 12 časova
Komentara: 0
Pregleda: 2184
Povezane teme

sportska olimpijada

OŠ Sveti Sava

davor štefanek

miroslav cicmil

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.